Προώθηση του Blues.Gr (ΑΚΑ γίναμε 50, ας γίνουμε 200)

Ωραία! Έχουμε ένα αξιοπρεπές site για το blues.gr πια και όλα τα καλά παιδιά έχουν αρχίσει να μαζεύονται εδώ. Είμαστε ήδη 50 και σε δέκα μέρες κλείνουμε τον δεύτερο μήνα για το νέο site. Καιρός να δούμε πως θα γίνουμε άλλοι τόσοι (και βάλε).

Για την προώθηση του Blues.Gr δουλεύω εγώ και κάνω το κατά δύναμιν το οποίο περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές όλες τις ενέργειες που μπορώ να κάνω χωρίς budget. Και δεν είναι λίγες. Θα ήθελα όμως και την βοήθεια των μελών στην διάδοση και εξάπλωση του site.

Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω ότι όσο περισσότερα μέλη έχει το site τόσο το καλύτερο. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε τους ανθρώπους που Blues στην Ελλάδα πιο κοντά μεταξύ τους και το Blues πιο κοντά στους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να το εκτιμήσουν.

Είμαστε λοιπόν 50. Πως θα γίνουμε 200; Δεν έχω εύκολη απάντηση για το 200 αλλά για το πως θα γίνουμε 150 μέλη μπορώ να σας πω ότι αρκεί ο καθένας μας να φέρει από δύο φίλους του στο site. Πως νομίζετε ότι γίναμε 50 εξάλλου; Σκεφτείτε λοιπόν δύο από τους φίλους σας που δεν είναι μέλη του Blues.Gr αλλά θα το έβρισκαν ενδιαφέρον και πείτε τους μια καλή κουβέντα.

Ο εύκολος τρόπος είναι το mail μέσα από το ίδιο το Blues.Gr. Το site έχει ένα μηχανισμό για να σας διευκολύνει να προσκαλείτε φίλους. Μπορείτε με τον τρόπο αυτό να καλέσετε πολύ περισσότερους από ένα χωρίς πολύ κόπο. Όμως εγώ επιμένω στους δύο, για να τονίσω ότι καλό είναι για δύο από τους φίλους σας να κάνετε λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια από ένα invite. Πάρτε ένα τηλέφωνο ας πούμε. Κάντε κάτι.

Δε λέμε τώρα να γράψουμε μέλη μόνο και μόνο για να βλέπουμε το νούμερο να ανεβαίνει βέβαια. Να τους ενδιαφέρει θέλουμε τους ανθρώπους. Ψάχνουμε αυτούς που μας θέλουν αλλά δεν μας ξέρουν.

Το κάλυψα νομίζω το θέμα του invite.

Εκτός από τα invites που θα μας βοηθήσουν να σπάσουμε το φράγμα των πρώτων 100 μελών υπάρχει άλλο ένα σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Badges! Τα   badges είναι εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε στην προώθηση του Blues.Gr μέσα από ταsites σας. Όλοι έχετε κάποιο site. Στη χειρότερη περίπτωση έχετε ένα MySpace profile. Τα badges είναι ό,τι πρέπει για να τραβήξουν το βλέμμα των περαστικών από τις σελίδες σας και να τους φέρουν μια βόλτα από το Blues.Gr. Όσοι ενδιαφέρονται θα γραφτούν και θα ξανάρθουν από μόνοι τους.

Που θα τα βρείτε όλα αυτά;

Για τυχόν απορίες ρωτήστε ότι θέλετε σε απάντηση αυτού του post. Π.χ. αν δεν μπορείς να βάλεις το badge για κάποιο λόγο δεν είναι ντροπή. Ρώτα και θα σου απαντήσω σε ότι σου λείπει.

Μια και είναι πολλά παράλληλα αυτά που κάνω εγώ για να προωθήσω το site θα σας πω εδώ 2-3 βασικά για να δείτε ότι δεν το αφήνω εντελώς στην τύχη το θέμα. Σε γενικές γραμμές αυτό που κάνω είναι να δημιουργώ σε διάφορα σημεία αναφορές για το Blues.Gr χρησιμοποιώντας τα badges, τα RSS feeds που έχουμε στο siteκαι ότι άλλη καλή ιδέα έχω κατά περίπτωση. Π.χ:

  • στο MySpace έχω φτιάξει ένα group για το Blues.Gr (στο http://groups.myspace.com/BluesGr) ώστε να το βρίσκουν εκεί όσοι ψάχνουν για blues στο MySpace. Εκεί έχω βάλει δυο λογάκια γι το site μας και badges με φωτογραφίες κλπ. Έχω κατά νου να του κάνω κάποιες βελτιώσεις σύντομα. Χρησιμοποιώ επίσης badges στο MySpace profile μου (όπως θα ήθελα να κάνετε κι εσείς).
  • Στο facebook, έχω φτιάξει αντίστοιχα ένα group για το blues.gr καθώς και ένα facebook page για το blues.gr με το ίδιο σκεπτικό. Παράλληλα έχω φτιάξει και τρία facebook apps για να μπορεί όποιος χρήστης του facebook θέλει να βάζει φωτογραφίες, μουσική ή video από το Blues.Gr στη σελίδα του.
  • Σήμερα έφτιαξα κι ένα group στο Live Blues Worldώστε να μας βλέπουν οι απανταχού μπλουζίστες που γίνονται μέλη του.
  • Με παρόμοια λογική έχω φτιάξει κι ένα group στο last.fm (το οποίο δεν είδα να αγκαλιάζετε αν και σας έχω προτρέψει σχετικά στο παρελθόν.

Το βασικό μου όμως θέμα και επιχείρημα σε αυτό το post είναι το εξής: Αν εγώ κάνω σήμερα π.χ. 10 πράγματα για να προωθήσω το blues.gr και εσείς τα μέλη του κάνετε από άλλο ένα, τότε αμέσως πολλαπλασιάζεται η "εμπορική μας δύναμη" στο 60 (10 εγώ + 50 εσείς ;-)) με αποτέλεσμα να φτάσουμε έτσι πιο γρήγορα σε πιο πλατύ κοινό. Αν δεν είμαστε αρκετά καλοί ο κόσμος δεν θα ενδιαφερθεί. Αλλά αν είμαστε έχουμε πετύχει κάτι σημαντικό. Και εδώ που τα λέμε νομίζω ότι κάτι πάει να γίνει.

Αν λοιπόν νιώθετε κι εσείς ότι θέλετε να βοηθήσετε το Blues.Gr να φέρει περισσότερους φίλους του Blues κοντά μας, τώρα ξέρετε τι να κάνετε.

Με την ευκαιρία ευχαριστώ όλους όσους έχουν ήδη βάλει κάποιο badge στο site τους και όσους έχουν χρησιμοποιήσει τα invites για να φέρουν κοντά μας τους φίλους τους, αλλά και όλους σας που είστε εδώ και περνάτε καθημερινά πια από του blues.gr, και συμμετέχετε και βοηθάτε με τον τρόπο σας στην ανάπτυξη του community.

Views: 233

Reply to This

Replies to This Discussion

Με ρώτησαν φίλοι πως να βάλουν ένα badge στο MySpace Profile τους. Επειδή το MySpace είναι λίγο περίεργο έφτιαξα αυτό το video για να δείτε πως πρέπει να το κάνετε.


Find more videos like this on Blues.Gr Ειδικά για το MySpace υπάρχει ένας σωστός κι ένας λάθος τρόπος να το κάνει κανείς. Γι αυτό στο video αυτό πρώτα κάνω το λάθος για να δείτε και να καταλάβετε τι "λάθος" κάνω, και μετά κάνω το σωστό. Οπότε, δείτε όλο το video για να καταλάβετε το trick.

Τι πρόβλημα υπάρχει με το MySpace;

Το MySpace για κάποιο αχαρακτήριστο λόγο έχει μπλοκάρει όλα τα links προς το Blues.Gr και τα χαρακτηρίζει ως spam. Τους έστειλα ένα κάρο μηνύματα και διαμαρτυρίες. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Οι άνθρωποι είναι απαράδεκτοι. Εξάλλου φαίνεται και από το look του MySpace και μόνο το πόσα χρόνια πίσω είναι και πως αντιμετωπίζουν εμάς τα μέλη του. Anyway. Το θέμα είναι ότι τα links προς το Blues.Gr δεν δουλέυουν στο MySpace και δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι αυτό.

Οπότε τι κάνουμε; Απλά χρησιμοποιούμε την εναλλακτική διεύθυνση που διαθέτει το blues.gr και η οποίο όχι μόνο δεν είναι μπλοκαρισμένη από το myspace αλλά είναι και στο white-list τους οπότε σε στέλενει στο blues.gr χωρίς καν εκείνο το χαζό warning που θα έχετε παρατηρήσει ότι βγάζει στα περισσότερα external links.

Η κανονική διεύθυνση του blues.gr ως γνωστόν είναι η http:/blues.gr. Η εναλλακτική διεύθυνσή του είναι η http://bluesgr.ning.com. Και οι δύο σε φέρνουν στο site μας. Απλά στο MySpace δουλεύει μόνο η δεύτερη.

Σε όλα τα άλλα sites εκτός από το MySpace όπου ίσως θέλετε να βάλετε badges, δεν χρειάζετε να κάνετε αυτό το trick.

Δείτε το Video και είμαι εδώ για τυχόν άλλες απορίες.
Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους από εσάς βάζετε (ή έχετε ήδη βάλει) badges στην σελίδα σας, να μου δώστε ενα link στη σελίδα με το badge, είτε εδώ, είτε με ένα private message, ώστε να έχω μια ένδειξη του πως πάει η καμπάνια.

Ευχαριστούμε κι εγώ αλλά και τα άλλα μέλη του site, για την στήριξή σας.

Γιάννης
Από την ώρα που έγραψα το αρχικό post, μέχρι τώρα, (μία εβδομάδα μετά δηλαδή), είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

  • Γράφτηκαν 15 νέα μέλη στο site.
  • Στάλθηκαν 16 προσκλήσεις (invitations) από εσάς, (τα μέλη του site), σε φίλους σας.
  • 12 από αυτές τις προσκλήσεις ακόμα εκκρεμούν (δεν έχουν ανταποκριθεί οι παραλήπτες). Συνολικά εκκρεμούν 22 προσκλήσεις από τις 14 Φεβρουαρίου.
  • Δεν ξέρω αν έχει βάλει κανείς badge στο site του γιατί κανένας δεν με έχει ενημερώσει σχετικά.

Με άλλα λόγια η ανταπόκριση στο κάλεσμα για τόνωση της προώθησης του Blues.Gr δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ενθουσιώδης (αν και κάποιοί όντως ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό μια και όλα τα invitations τα έστειλαν 2-3 μέλη).

Ο στόχος παραμένει και αναμένω συνέχιση της προσπάθειας. Σιγά σιγά θα μαζευτούμε.

Ευχαριστώ (εκ μέρους -πιστεύω- και των άλλων μελών του site), για την στήριξή σας σε αυτή την προσπάθεια να φέρουμε τους ανθρώπους του Blues στη Ελλάδα πιό κοντά μεταξύ τους, αλλά και το Blues πιό κοντά σε όλους.

Γιάννης
Δε νομίζω ότι πρέπει να απογοητετυόμαστε από τους ρυθμούς εισόδου μελών στη σελίδα. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι υπάρχουν φίλοι του είδους που μπορεί να έχουν προσκληθεί αλλά για οποιοδήποτε λόγο να μην τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα - άσε που σίγουρα πολλοί από τους φίλους του είδους θα ανήκουν σε κύκλους που δεν έχουν επαφή με τα νυν μέλη και πρέπει να ανακαλύψουν το site τυχαία. Και, εγώ ο ίδιος τουλάχιστον, γνωρίζω ουκ ολίγους μπλουζόφιλους που είναι low-tech και δεν ανακατεύονται με διαδίκτυο, υπολογιστές και τα συναφή.
Θέλω όμως να παρατηρήσω κάτι άλλο. Θα ήταν χρήσιμο να ενθαρρύνουμε τα νέα μέλη που γράφονται να μας δίνουν κάποιες πληρηφορίες για το προφίλ τους. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ την επικοινωνία και την ανταλλαγή κάθε είδους πληροφοριών και απόψεων. Διαφορετικά η επικοινωνία κινδυνεύει να περιοριστεί μεταξύ αυτών που είναι ήδη προσωπικά γνωστοί.
[δεν συνιστώ βέβαια κατ' ανάγκη στα μέλη να ακολουθήσουν το δικό μου παράδειγμα, που έχω γράψει διάφορες σαχλαμαρίτσες στο προφίλ μου]
Να, για παράδειγμα, με το που έγραψε ο σ. Χρήστος "I got the Patras blues", μέσα σε λίγες μέρες οργανώθηκε η ΚΟΒ Πάτρας. Ενώ αν είχε γράψει απλά "Christos" και "amateur musician"...
Εννοείται ότι θέμα "απογοήτευσης" δεν τίθεται σε καμία περίπτωση. Εξάλλου γράφουμε ως τώρα ένα νέο μέλος κάθε μέρα κατα μέσο όρο. Αν είδες τα σταστικά του Μαρτίου που ανέβασα θα παρατήρησες ότι όλοι οι δείκτες είναι καλοί.

Μια καμπάνια κάνουμε. Για άλλα sites το να διπλάσιάσουν τα μέλη τους είναι θέμα μερικών ημερών. Το Blues δεν έχει τόσο ευρύ κοινό και η οροφή του αριθμού των μελών του Blues.Gr δεν είναι πολύ ψηλά. Όμως καλό είναι τώρα που υπάρχει το momentum να κάνουμε μια σεμνή καμπάνια ώστε να πάρουμε και τα μαθήματά μας. Να δουμε πως πήγε.

Η πρώτη κίνηση ήταν να δημιουργηθεί το momentum. Να μαζευτεί ένας αρχικός πυρήνας. Αυτό το έχουμε ήδη πετύχει. Η δεύτερη κίνηση είναι να αξιοποιήσουμε την κατάσταση που δημιουργήσαμε για πλατύνουμε το ακροατήριό μας. Αυτό κάνουμε τώρα. Και η τρίτη κίνηση θα είναι να δώσουμε στο ακροατήριο κάτι που θα του είναι χρήσιμο. Να φτιάξουμε δηλαδή μια βάση από δραστηριότητες που ενδιαφέρουν "όλους" και που προσθέτουν κάτι στον καθένα από εμάς. Το site θέλουμε να είναι τόπος έκφρασης, συνάντησης, επικοινωνίας και βήμα για την δημιουργία σχέσεων μεταξύ μας.

Από εκεί θα πάμε όπου μας βγάλει.

Είναι απίστευτο το τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας από μόνος του και το τι μπορεί να προκύψει από όλους μαζί. Γι αυτό πάντα κάθε νέο μέλος του site θα κουβαλάει μαζί του μια νέα ανεκτίμητη αξία.

Συμφωνώ και με τις "παρατηρήσεις" σου για τα profiles. Σιγά σιγά θα δραστηριοποιηθούν περισσότερο όλοι. Εξάλλου ο ένας παρακινεί τον άλλο πάντα. Εγώ από τη μεριά μου έχω βάλει κάποιες "προφανείς" ερωτήσεις σε κάθε profile ώστε να μαθαίνουμε τα στοιχειώδη από όποιον θέλει να τα μοιραστεί μαζί μας. Αν έχετε κάποια πρόταση για τροποποίηση των profile questions, κάντε την και είμαι ανοικτός στο να τις βελτιώσουμε. Όταν θα ξεπεράσουμε με το καλό τα 100 μέλη, θα δω λίγο, μήπως κάνω και καμιά ενδιαφέρουσα στατιστική, με βάση τις απαντήσεις των profiles.

Πάντως, για όσους φίλους θέλουν να διαδώσουν την προσπάθεια που κάνουμε εδώ, είναι ευπρόσδεκτο να το κάνουν και προσπαθώ από τη μεριά μου να μετράω το αποτέλεσμα της προσπάθειας και να βρίσκω τρόπους να εντοπίζω σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

keep bluesing...
Γιάννης
Εγώ έβαλα στο blog μου.

http://bandit59.blogspot.com/
Γιάννη, εδώ και λίγες μέρες είχα βαλει "badge" στο δικό μου
http://www.myspace.com/coasts_dimples

σσ: Θυμάσαι το Badge από τους Cream με George Harrison στην κιθάρα πλάι στον Clapton. Finally, Blues ήταν όλοι, μόνο που δεν χορταίνανε με τις roots (...άντε και πόσους βολβούς να φας...), και το ρίξανε στα fruits που είναι πιο δροσερά προς κατανάλωση, κατά κανόνα...
Κ.

RSS

social media

Members

© 2024   Created by Michael Limnios Blues Network.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service