Αισιοδοξία ότι κάτι κινείται… διότι πέτρα που κυλά ποτέ δεν χορταριάζει…

THE FULLMOON OF GREECE BLUES SCENE

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που σκέφτηκαν και υλοποίησαν το «The Crescent Blues Festival», στο Άλσος Βείκου στο Γαλάτσι.
Ήταν μια βραδιά που πάνω απ’ όλα μας άφησε μία νότα αισιοδοξίας ότι κάτι κινείται στην blues «οικογένεια», καθώς η ιδέα …αλλά κυρίως η συμμετοχή του κόσμου ήταν ενθαρρυντική!!


SMALL BLUES TRAP: Μου έφεραν στο νου τις παλιές καλές ξεχασμένες εποχές από τα late ‘60s τότε που οι: Paul Butterfield, Mike Bloomfield, και Bob Hite έπαιζαν τα blues με πάθος. Αγνοί και originals!
DADDY’S WORK BLUES BAND: Είναι μεγάλη υπόθεση να γνωρίζεις ότι το blues είναι αυτό ακριβώς που νιώθεις και δεν είναι ανάγκη να μπαίνεις σε «καλούπια»… και οι Daddies ακολουθούν την καρδιά τους, γι αυτό είναι αυθεντικοί.
BOOGIES SINNERS: Είναι ένα από τα πιο καλά κρυμμένα «μυστικά» της Ευρώπης. Σίγουρα με την ζωντάνια και την ενέργεια τους, μπορούν να πάνε το blues στην χώρα μας, ένα βήμα πιο πέρα.
THE BET: Ένα μίγμα acid jazz, soul, και blues, λες και βγήκαν από κάποια ηχογράφηση της STAX ή από τα Muscle Shoals studios της Alabama. Η σκηνή παίρνει φωτιά με οδηγό το groove του Hammond και την «soul» persona του τραγουδιστή.

Είμαι σίγουρος ότι είδα κάπου εκεί στο ημισέληνο φεγγάρι του Ιουλίου να κάθονται ανακούρκουδα οι:  Janis, Muddy, Wolf, Bo, Gary, Paul, Big Mama και Albert, να πίνουν μπύρες και να σιγοτραγουδάνε …"everything gonna be alright this night…."

 

Views: 505

Reply to This

Replies to This Discussion

Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Λημνιό για το άρθρο του καθως και όλο τον υπόλοιπο κόσμο που ήταν εκει και βοηθήσανε στο να περάσουμε όλοι ένα τόσο όμορφο βράδυ!!1 Να είσαστε όλοι καλά!

RSS

social media

Members

© 2024   Created by Michael Limnios Blues Network.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service