Ο (ή το) Twitter είναι (για όσους δεν το ξέρουν) μια από τις πιο δημοφιλείς Web 2.0 υπηρεσίες. Το Blues.Gr (ως πολύ hi-tech site) φυσικά και “παίζει” και με Twitter.

Τι είναι το Twitter;

Αν ξέρετε ήδη τι είναι ο Twitter ξεχάστε την επόμενη παράγραφο και προχωρήστε κατευθείαν στο ψητό παρακάτω.

Ο Twitter είναι μια δωρεάν υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν "updates" (ή "tweets") στο site του μέσω SMS ή instant messaging ή άλλες εφαρμογές όπως το twitterrific. Εμπίπτει στην κατηγορία των social networking και micro-blogging Web 2.0 υπηρεσιών και είναι εξαιρετικά δημοφιλής και εθιστική.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τον Twitter στην wikipedia.

Πως παίζει ο Twitter με το Blues.Gr

Το Blues.Gr έχει ένα Twitter account που λέγεται BluesGr το οποίο "ακολουθεί" όσους το "ακολουθούν" (follows followers). Αν θέλεις τα tweets σου να μπουν στο stream του BluesGr τότε δεν έχεις παρά να το ακολουθήσεις (follow) με το Twitter account σου. Ο administrator του BluesGr θα φροντίσει αμέσως ώστε το BluesGr να σε ακολουθεί επίσης και έτσι όλα τα Tweets σου θα έρχονται στο combined stream του BluesGr. Όλα τα tweets του BluesGr μαζί με όλα τα tweets όσων ακολουθεί (follows) το BluesGr, εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του Blues.Gr.

Τι να κάνω για να παίξω κι εγώ με τον Twitter και το Blues.Gr;

 • Πας στο twitter.com.
 • Εκεί στην αρχική σελίδα έχει ένα κουμπάκι που λέει “Get Started-Join”.
  (Εναλλακτικά κάνεις click εδώ και πας απευθείας στη σελίδα Twitter Sign-Up που λογικά δεν έχει αλλάξει URL εντωμεταξύ).
 • Αφού φτιάξεις το δικό σου Twitter Account, πας στο Profile του BluesGr στον Twitter (που βρίσκεται στη διεύθυνση http://twitter.com/BluesGr).
 • Εκεί έχει ένα κουμπάκι (όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα) που λέει "Follow"...
 • Το πατάς και μετά από μερικά δευτερόλεπτα είσαι πλέον Follower του BluesGr στον Twitter! Θα δεις την εικόνα να έχει αλλάξει όπως φαίνεται παρακάτω:
 • Αν θες να παίρνεις και notifications ξαναπατάς το ίδιο κουμπί και ενεργοποιείς και τα notifications ως ακολούθως:
 • Έτοιμος! Με το που θα το κάνεις αυτό θα μου έρθει αυτόματα (εμένα του administrator του Blues.Gr) ένα e-mail που θα με ενημερώνει ότι εσύ είσαι πλέον Follower μου και αμέσως θα κάνω κι εγώ το ίδιο για σένα. Θα γίνω κι εγώ (δηλαδή το BluesGr account στο Twitter) δικός σου follower.
  Από εκεί και πέρα, όλα τα
  updates που θα στέλνεις στον Twitter θα τα λαμβάνει και το BluesGr. Done!

Ok! Το έφτιαξα! Και τώρα;

Τώρα πρέπει να στέλνεις tweets όποτε έχεις κάτι να πεις. Μπορείς να στέλνεις tweets είτε από το site του Twitter, είτε από το κινητό σου με SMS είτε από τον instant messenger που χρησιμοποιείς (όπως το GTalk), είτε από κάποιο twitter client.

Το πιο απλό από όλα είναι το να στέλνεις τα Tweets σου από το site του Twitter. Αλλά δεν είναι και το πιο fun. Μπορείς να ρυθμίσεις τον Twitter να δέχεται SMSαπό το κινητό σου. Μπορείς επίσης να τον ρυθμίσεις να δέχεται instant messages από τοn instant messenger που χρησιμοποιείς. Εγώ κυρίως χρησιμοποιώ τον Twitter με instant messaging, αλλά έχω ρυθμίσει και το κινητό μου "για ώρα ανάγκης".

Αν ο instant messenger που έχεις δεν υποστηρίζεται από τον Twitter (π.χ. ο MSN Messenger) τότε δες το imified.com για μια καλή λύση που έχω δοκιμάσει και δουλεύει μια χαρά με MSN.

Δεν θα γράψω προς το παρόν οδηγίες για το πως θα τα κάνετε όλα αυτά μια και το site του Twitter τα εξηγεί όλα επαρκώς. Όμως αν κάποιος θέλει βοήθεια μπορεί να αφήσει ένα comment σε αυτή τη σελίδα και θα σπεύσω να βοηθήσω.

Last updated by Yannis Rousochatzakis Apr 11, 2008.

social media

Members

© 2018   Created by Michael Limnios Blues Network.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service