GIOTIS KYTTARIS
  • Male
  • athens
  • Greece
Share on Facebook
Share
  • Blog Posts
  • Discussions
  • Events (1)
  • Groups
  • Photos (1)
  • Photo Albums
  • Videos

GIOTIS KYTTARIS's Friends

  • Chris Blues Saltas
  • Michalis Limnios BLUES @ GREECE
  • Jeronimo Brothers
  • Giannis Pachidis
  • elias zaikos
  • Dimitris Ioannou
  • Small Blues Trap
 

GIOTIS KYTTARIS's Page

Latest Activity

GIOTIS KYTTARIS promoted GIOTIS KYTTARIS's profile
Feb 22, 2016
GIOTIS KYTTARIS promoted Giannis Pachidis's profile
Feb 22, 2016
GIOTIS KYTTARIS promoted Michalis Limnios BLUES @ GREECE's profile
Feb 22, 2016
GIOTIS KYTTARIS updated their profile
Feb 22, 2016
GIOTIS KYTTARIS promoted Giannis Pachidis's profile
Feb 22, 2016
GIOTIS KYTTARIS posted a photo
Feb 20, 2016
GIOTIS KYTTARIS is now a member of Blues.Gr
Aug 18, 2009

Profile Information

Relation to Blues music:
Blues Band Member
I play or do:
Guitars, Other string, Vocals
About Me:
GIOTIS''BLUES''KYTTARIS
Ο Γιώτης Κύτταρης είναι μια ιδιότυπη φυσιογνωμία της μουσικής Μπλουζ.΄Εμαθε να παίζει κιθάρα σε μικρή ηλικία, ωστόσο άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με τη μουσική μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε άσχημα στο πρόσωπο και το κεφάλι.
Πριν καθιερωθεί στην μουσική σκηνή και εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα,ο Κύτταρης για δύο σχεδόν δεκαετίες,έζησε τη ζωή τού περιπλανώμενου μουσικού, γνωρίζοντας το μπλουζ από πρώτο χέρι ακούγοντας τους μεγάλους μετρ του είδους, όπως ειναι ο Λάιτνινγκ Χόπκινς (Lightnin Hopkins),ο Μάντι Γουότερς (Muddy Waters),ο Τζον Λι Χούκερ (John Lee Hooker), ο Χάουλινγκ Γουλφ (Howlin Wolf) και πολλοί άλλοι.
Η μόνιμη εγκατάστασή του στην Αθήνα έγινε σε μια περίοδο που το Μπλουζ ηταν σε ύφεση.Οι συνεργασίες με μουσικούς είναι πάρα πολλές ,καθώς και οι εμφανίσεις. Στο μεταξύ ο καλλιτέχνης διένυσε μια μεγάλη διαδρομή στο εξωτερικό παίζοντας σε διάφορα κλαμπ . Στην Ρώμη τράβηξε την προσοχή πολλών Ιταλών που εντυπωσιάστηκαν από τη σκηνική του παρουσία και προσφέρθηκαν να εντάξουν κομμάτια του σε μια συλλογή που κυκλοφόρησε στην Ιταλία. Αργότερα με αυτά τα τραγούδια ο Δημήτρης Δημητράκας (Panx Romana) γίνεται παραγωγός του και παίζει τύμπανα, στο δεύτερο και σημαντικότερο άλμπουμ που καθόρισε την αναγνώριση του Κύτταρη.

Δισκογραφία
1980,"ΣΠΕΡΟΥΪ LIVE",BLUES PRODUCTION
1990,"MONASTIRAKI BLUES", BLUES PRODUCTION
1998,"ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΩΡΟΥ",ΒLUES PRODUCTION
2006,"MONASTIRAKI BLUES",FUSION ARTS by 'Atlantis fm'
2010,"ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΩΡΟΥ",ΒLUES PRODUCTION,(επανέκδοση του αρχικού
2013,’’BLUES SPELL’’,VOLUME.
Website:
http://www.myspace.com/gkyttaris http://giotiskyttaris.blogspot.gr/

GIOTIS KYTTARIS's Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Comment Wall

You need to be a member of Blues.Gr to add comments!

Join Blues.Gr

  • No comments yet!
 
 
 

Members

social media

Badge

Loading…

© 2017   Created by Yannis Rousochatzakis.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service