KING BE


Oι KING BE είναι ένα blues-rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που παίζουν
διασκευές με το δικό τους αξιόλογο τρόπο. Η μπάντα δημιουργήθηκε από τον Βασίλη Κεχαγιά και την Σοφία Αδάμου το 2000. Είναι από τα συγκροτήματα που παρόλο που παίζουν διασκευές ,αφήνουν το δικό τους στίγμα στα κομμάτια , βγάζοντας προς τα έξω το κατάλληλο συναίσθημα, υποστηρίζοντας αυτό που είπε ο μεγάλος Hendrix Blues is easy to play but hard to feel>>.Aς γνωρίσουμε όμως καλύτερα την μπάντα μέσα από τη συνέντευξη.






Καλησπέρα παιδιά και καλώς ήλθατε στο site μας.



1. Πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος?

Το όνομα σίγουρα δεν παραπέμπει σε βασιλιάδες και πρίγκιπες. Η ιδέα προήλθε από το τραγούδι KING BEE του MUDDY WATERS, απλώς αφαιρώντας το ένα 'E'(KING BE) θέλαμε να δηλώσουμε ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι κύριος του εαυτού του και υπεύθυνος για τις πράξεις του στην προσπάθεια να πετύχει τους στόχους του.




2. Οι δύο σας πως γνωριστήκατε ,και πώς αποφασίσατε να κάνετε την μπάντα?

Γνωριστήκαμε το 1998 στο συγκρότημα ΣΕΞΗ ΕΞΗ. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος η κοινή αγάπη μας για τα Blues ήταν ο λόγος που δημιουργήσαμε τους KING BE.



3. Ποια είναι τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας που σας ακολουθούν στις ζωντανές εμφανίσεις σας?

Αυτή τη στιγμή στο μπάσο είναι ο Βαγγέλης Τοπχαναλης (πρώην HARDWAYS) και ο Βασίλης Καρακώτσος (πρώην ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ).



4.Θα ήθελα να κάνω από μια ερώτηση ξεχωριστά στον καθένα σας.

Βασίλη: Θα ήθελες να μας πεις πόσο σε επηρέασε σαν κιθαρίστα η παραμονή σου για κάποια διάστημα στην Αμερική?
Αν θυμάμαι καλά στο Τexas έτσι?
Κατ'αρχην η πληροφορία σου είναι εν μέρει σωστή. Στο Texas βρέθηκα μόνο 15 μέρες! Ήταν ένα ταξίδι μαζί με την Σοφία πριν 3 χρόνια περίπου. Όμως ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η σύντομη αυτή παραμονή μου εκεί, γνώρισα και έκανα φίλους μουσικούς. Συμμετείχα σε διάφορα jam sessions σε τοπικά μπαρ και αντιλήφθηκα την νοοτροπία τους η οποία απέχει κατά πολύ από αυτήν που επικρατεί εδώ. Εντυπωσιάστηκα από την φιλοξενία τους και την απλότητα τους.



5. Σοφία:Είστε από τα συγκροτήματα που δύσκολα καταλαβαίνεις ότι είναι από την Ελλάδα. Αυτό οφείλετε εκτός από το παίξιμο του Βασίλη, και στην δική σου προφορά. Πιστεύεις πως η σωστή προφορά παίζει σημαντικό ρόλο?
Το λέω αυτό γιατί ακόμη και πολύ γνωστά συγκροτήματα από την Ελλάδα με Αγγλικό στοίχο ξεχωρίζουν ότι είναι Έλληνες για το παραπάνω λόγο.


Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!
Θεωρώ πως η σωστή προφορά μιας γλώσσας είναι σημαντική γενικά. Στο τραγούδι όμως δεν θα είμαι απόλυτη, άλλες φορές με ενοχλεί στο αυτί και άλλες φορές όχι, για παράδειγμα όταν υπάρχει προσωπικό ύφος. Εφ'οσον ερμηνεύεις ένα ξενόφωνο τραγούδι ναι έχει σημασία η προφορά μετά όμως από την ερμηνεία.



6. Ποια είναι η γνώμη σας για τις δισκογραφικές εταιρίες στην Ελλάδα?


Πιστεύετε ότι βοηθούν στη προώθηση της συγκεκριμένης μουσικής?
Φυσικά όχι. Στην Ελλάδα δυστυχώς η συγκεκριμένη μουσική απευθύνεται σε μειοψηφία και ως εκ τούτου οι δισκογραφίες εταιρίες που στόχος τους είναι το κέρδος.....δεν δίνουν δεκάρα!


7.Ας περάσουμε σε κάτι πιο κιθαριστικό. Βασίλη τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς?

Ως επί το πλείστον χρησιμοποιώ Stratocaster κιθάρες (Fender και χειροποίητες του Παν.Λαμπη), από ενισχυτές έναν Tech 21 trademark 60 και εναν Fender super reverb, από πεταλακια, Cry Baby και διάφορα distortion και overdrive κατα περίπτωση.



8.Πιστεύετε ότι το Internet βοηθά στη προώθηση της μουσικής στην Ελλάδα?


Δεν το ψάχνουμε τόσο πολύ. Πιστεύουμε όμως πως είναι ένα καλό εργαλείο αν το χρησιμοποιήσεις σωστά και σίγουρα σου δίνει την δυνατότητα προβολής της δουλειάς σου.




9.Πείτε μας για τα δύο κομμάτια σας Shine a light & Texas hat.Πώς προέκυψαν?


Το Texas Hat ήταν η πρώτη προσπάθεια το 2002 να ηχογραφήσω ένα κομμάτι παίζοντας όλα τα όργανα (φυσικά τυμπανα,μπασο,κιθαρες) και το οποίο χρησιμοποιήθηκε μετά ως σήμα εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού 1055 Rock. Το κομμάτι αυτό είναι ένα ταπεινό tribute στον Stevie Ray Vaughan και στον Albert King.
Όσο για το Shine a Light, ηχογραφήθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το Texas Hat. Οι στίχοι είναι του Τακη Πατραμανη.



10.Στο μέλλον ετοιμάζετε κάτι δισκογραφικά?


Δουλεύουμε κάποια κομμάτια με την προοπτική να ενταχθούν στο πρώτο μας cd όποτε και αν κυκλοφορήσει.



Παιδιά ευχαριστώ για το χρόνο σας, καλά παιξίματα and keep the blues alive with your way.

Σε ευχαριστούμε και εμείς Βασίλη.

Περισσότερες πληροφορίες για τους KING BE μπορείτε να βρείτε στη σελίδα myspace.com/thekingbe

Η συνέντευξη δόθηκε στο Βασίλη Μάρκο

Views: 1277

Comment

You need to be a member of Blues.Gr to add comments!

Join Blues.Gr

social media

Members

© 2024   Created by Michael Limnios Blues Network.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service