Ρεμπέτικο. Το Blues της Ανατολής.

Event Details

Ρεμπέτικο. Το Blues της Ανατολής.

Time: March 15, 2012 all day
Location: Eightball club
Street: Λαδάδικα
City/Town: θεσσαλονίκη
Event Type: concert, live
Organized By: Art on the Road
Latest Activity: Mar 13, 2012

Export to Outlook or iCal (.ics)

Event Description

WHO CARES BLUES BAND

 • ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

 • ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΠΑΝΙΟΥ ΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

 • OPENING ACT: BLUE FLAMES 

 Ωρα έναρξης: 21.00 Είσοδος: 8 ευρώ με μπύρα 

 

...I live the life I love and I love the life I live..                                             Muddy Waters

 ...τέτοια ζωή που έκανα κι αυτήν πάντα θα κάνω                                   Μάρκος Βαμβακάρης        

Στο νότο της Αμερικής, σε αχανείς γεωργικές εκτάσεις δίπλα στο δέλτα του Μισισιπή , στις φυλακές και τα καταναγκαστικά έργα, στους σταθμούς και τα βαγόνια των τρένων, στη διαδρομή προς τις πολιτείες του Βορρά, στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, στα μαγαζιά με χρωματικό προσδιορισμό, υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να εκφράσουν μέσα από τη μουσική την ανάγκη τους για την ελευθερία.  Στο λιμάνι του Πειραιά, στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων, στις φυλακές των παρανόμων, στους υπόγειους τεκέδες και τις ταβέρνες, στα καράβια που άφηναν πίσω τους τόπους ρημαγμένους από τη φτώχεια και το πόλεμο, υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να εκφράσουν μέσα από τη μουσική την ανάγκη τους για την ελευθερία.    Ένα τρόπο να μιλήσουν για τη φτώχεια , τη φυλακή και τη σκλαβιά, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον ερωτικό πόθο και την απογοήτευση, την ανάγκη για περιπλάνηση, τη νοσταλγία ανθρώπων, τόπων και καταστάσεων (δηλαδή αυτών που λέμε πατρίδα), το γούστο τους και το καπέλο τους!      
Ένας τρόπος να φωνάξεις έτσι θέλω να ζω!   Αν υπάρχουν κάποιες μουσικές που πραγματεύονται αυτά τα ζητήματα και παρ’ όλα αυτά σε κάνουν να χορέψεις...                                                            Είναι τα Blues και τα Ρεμπέτικα...  Tην Πέμπτη το βράδυ λοιπόν στις  15 Μαρτίου στο «Εightball Live Stage», οι Who Cares Blues Band  μαζί με Ρεμπέτικη Ορχήστρα Μεσοπολέμου, θα συναντηθούν για να σμίξουν και ν’ ανταμώσουν  την αγάπη τους για τα Blues και τα Ρεμπέτικα. Λίγα Λόγια για τους Who Cares Blues Band:
Οι Who Cares Blues Band δημιουργήθηκαν (με την σημερινή τους σύνθεση) τον Σεπτέμβριο του 2010. Τα μέλη του σχήματος είναι αυτοδίδακτοι μουσικοί με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για την blues μουσική. Ίσως, για’ αυτόν τον λόγο, πειραματίζονται και αυτοσχεδιάζουν πάνω στην σκηνή, τόσο με την μουσική τους όσο και με την εικόνα τους. Το όνομα της μπάντας προέκυψε από την ερώτηση κρίσεως: “ Who cares about the blues these days”.  Οι Who Cares απαντούν : “ We do, man!”
Η μπάντα αποτελείται απο τους : Καραμάνος Νίκος  - Bass, vocals Κολοκοτρώνης Ιωάννης - Keyboards, harmonica, vocals Κασσίδης Χρήστος - Lead electric guitar Ζηργάνος Σωτήρης  - Lead vocals, rythm electric and acoustic guitar Δαβιδόπουλος Γιώργος - Drums
Link: www.whocaresbluesband.com

Λίγα λόγια για τη ρεμπέτικη ορχήστρα. Οι τρίχορδοι Άκης Δήμος και Γιώργος Αυγέρης συναντήθηκαν μουσικά κατά τη διάρκεια του 2006, κι από τότε εμφανίζονται σε μαγαζιά και σκηνές των Τρικάλων, παίζοντας,κατά κανόνα, προπολεμικά ρεμπέτικα, σμυρναίικα και της Αμερικής. Κατά καιρούς έχουν συνυπάρξει με διάφορους τρικαλινούς μουσικούς, συμπληρώνοντας το σχήμα με κιθάρα αλλά και έμπλουτίζοντάς το με τον ήχο παραδοσιακών οργάνων. Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στο σχήμα προσαρτήθηκαν οι Παύλος Λουκάς (μπουζούκι, μπαγλαμάς) και Ερνέστος Λούκας (κιθάρα). Συμμετέχει η Φωτεινή Κόκκαλη στο τραγούδι.  

Comment Wall

Comment

RSVP for Ρεμπέτικο. Το Blues της Ανατολής. to add comments!

Join Blues.Gr

Comment by Sotiris Zirganos on March 7, 2012 at 2:35am

Attending (2)

social media

Members

© 2024   Created by Michael Limnios Blues Network.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service