Ωραία! Έχουμε ένα αξιοπρεπές site για το blues.gr πια και όλα τα καλά παιδιά έχουν αρχίσει να μαζεύονται εδώ. Είμαστε ήδη 50 και σε δέκα μέρες κλείνουμε τον δεύτερο μήνα για το νέο site. Καιρός να δούμε πως θα γίνουμε άλλοι τόσοι (και βάλε).
Για την προώθηση του Blues.Gr δουλεύω εγώ και κάνω το κατά δύναμιν το οποίο περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές όλες τις ενέργειες που μπορώ να κάνω χωρίς budget. Και δεν είναι λίγες. Θα ήθελα όμως και την βοήθεια των μελών στην διάδοση και εξάπλωση του site.
Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω ότι όσο περισσότερα μέλη έχει το site τόσο το καλύτερο. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε τους ανθρώπους που Blues στην Ελλάδα πιο κοντά μεταξύ τους και το Blues πιο κοντά στους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να το εκτιμήσουν.
Είμαστε λοιπόν 50. Πως θα γίνουμε 200; Δεν έχω εύκολη απάντηση για το 200 αλλά για το πως θα γίνουμε 150 μέλη μπορώ να σας πω ότι αρκεί ο καθένας μας να φέρει από δύο φίλους του στο site. Πως νομίζετε ότι γίναμε 50 εξάλλου; Σκεφτείτε λοιπόν δύο από τους φίλους σας που δεν είναι μέλη του Blues.Gr αλλά θα το έβρισκαν ενδιαφέρον και πείτε τους μια καλή κουβέντα.
Ο εύκολος τρόπος είναι το mail μέσα από το ίδιο το Blues.Gr. Το site έχει ένα μηχανισμό για να σας διευκολύνει να προσκαλείτε φίλους. Μπορείτε με τον τρόπο αυτό να καλέσετε πολύ περισσότερους από ένα χωρίς πολύ κόπο. Όμως εγώ επιμένω στους δύο, για να τονίσω ότι καλό είναι για δύο από τους φίλους σας να κάνετε λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια από ένα invite. Πάρτε ένα τηλέφωνο ας πούμε. Κάντε κάτι.
Δε λέμε τώρα να γράψουμε μέλη μόνο και μόνο για να βλέπουμε το νούμερο να ανεβαίνει βέβαια. Να τους ενδιαφέρει θέλουμε τους ανθρώπους. Ψάχνουμε αυτούς που μας θέλουν αλλά δεν μας ξέρουν.
Το κάλυψα νομίζω το θέμα του invite.
Εκτός από τα invites που θα μας βοηθήσουν να σπάσουμε το φράγμα των πρώτων 100 μελών υπάρχει άλλο ένα σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Badges! Τα badges είναι εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε στην προώθηση του Blues.Gr μέσα από ταsites σας. Όλοι έχετε κάποιο site. Στη χειρότερη περίπτωση έχετε ένα MySpace profile. Τα badges είναι ό,τι πρέπει για να τραβήξουν το βλέμμα των περαστικών από τις σελίδες σας και να τους φέρουν μια βόλτα από το Blues.Gr. Όσοι ενδιαφέρονται θα γραφτούν και θα ξανάρθουν από μόνοι τους.
Που θα τα βρείτε όλα αυτά;
Για τυχόν απορίες ρωτήστε ότι θέλετε σε απάντηση αυτού του post. Π.χ. αν δεν μπορείς να βάλεις το badge για κάποιο λόγο δεν είναι ντροπή. Ρώτα και θα σου απαντήσω σε ότι σου λείπει.
Μια και είναι πολλά παράλληλα αυτά που κάνω εγώ για να προωθήσω το site θα σας πω εδώ 2-3 βασικά για να δείτε ότι δεν το αφήνω εντελώς στην τύχη το θέμα. Σε γενικές γραμμές αυτό που κάνω είναι να δημιουργώ σε διάφορα σημεία αναφορές για το Blues.Gr χρησιμοποιώντας τα badges, τα RSS feeds που έχουμε στο siteκαι ότι άλλη καλή ιδέα έχω κατά περίπτωση. Π.χ:
Το βασικό μου όμως θέμα και επιχείρημα σε αυτό το post είναι το εξής: Αν εγώ κάνω σήμερα π.χ. 10 πράγματα για να προωθήσω το blues.gr και εσείς τα μέλη του κάνετε από άλλο ένα, τότε αμέσως πολλαπλασιάζεται η "εμπορική μας δύναμη" στο 60 (10 εγώ + 50 εσείς ;-)) με αποτέλεσμα να φτάσουμε έτσι πιο γρήγορα σε πιο πλατύ κοινό. Αν δεν είμαστε αρκετά καλοί ο κόσμος δεν θα ενδιαφερθεί. Αλλά αν είμαστε έχουμε πετύχει κάτι σημαντικό. Και εδώ που τα λέμε νομίζω ότι κάτι πάει να γίνει.
Αν λοιπόν νιώθετε κι εσείς ότι θέλετε να βοηθήσετε το Blues.Gr να φέρει περισσότερους φίλους του Blues κοντά μας, τώρα ξέρετε τι να κάνετε.
Με την ευκαιρία ευχαριστώ όλους όσους έχουν ήδη βάλει κάποιο badge στο site τους και όσους έχουν χρησιμοποιήσει τα invites για να φέρουν κοντά μας τους φίλους τους, αλλά και όλους σας που είστε εδώ και περνάτε καθημερινά πια από του blues.gr, και συμμετέχετε και βοηθάτε με τον τρόπο σας στην ανάπτυξη του community.
Tags:
© 2024 Created by Music Network by Michael Limnios. Powered by