Ο Δημήτρης Επίκουρης είναι μία από τις πιο σημαντικές «κολόνες» της τοπικής blues σκηνής. Προσφέρει συνεχώς με τις γνώσεις του και την ανιδιοτελή του αγάπη, γι’ αυτή την μουσική. Πρόσφατα «σκάρωσε» κάποιους στίχους μέσα από την βιωματική του Blues ζωή και μας τους πρόσφερε – σε όλους τους φίλους του – για να δώσουμε «μουσική» ζωή στις λέξεις.

Ο ίδιος μας λέει: “Το βιβλιαράκι με τους μπλουζ στίχους έχει ολοκληρωθεί. Θα με τιμούσε να αναρτηθεί στο blues.gr και όποιος θέλει να παίρνει στίχους, να τους μελοποιεί και να φτιάχνει τα μπλουζ του.

Ήδη οι Cargo, Trap, Tube Screamers και ο Ηλίας ο Ζάϊκος (touting the blues) έχουν πάρει κάποια στιχάκια. Ελεύθερα για τον καθένα, χωρίς πνευματικά δικαιώματα (η μνεία του ονόματος αρκεί). Όποιος θέλει τα τροποποιεί και τα προσαρμόζει στο στυλ του κατά βούληση.”

Ο Δημήτρης, δεν είναι ένας στιχουργός blues τραγουδιών… είναι ένας bluesman που γράφει τραγούδια.

Στο παρακάτω link, θα βρείτε όλο το βιβλίο με τους στίχους, σε μορφή pdf.

Blues Lyrics by Dimitris Epikouris

Στο εισαγωγικό σημείωμα διαβάζουμε: 

"Dedicated to the soul fixer and joy giver, Dimitris loannou, the heart and soul of the fabulous Hellenic blues band from Athens, "The Blues Cargo" and to Elias Zaikos, the undisputable godfather and great master of the Hellenic blues scene and the leader of the legendary band from Thessaloniki, "The Blues Wire". May you both live to play the blues until the end of time.

Also dedicated to my dear son 'Evangelos' and my beloved daughter 'Dimitra'. 

May you never stop chasing rainbows! April 2013"

Interview with Dimitris Epikouris: Blame It All on The Blues

Views: 786

Attachments:

Reply to This

social media

Members

© 2024   Created by Michael Limnios Blues Network.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service