Πως πήγε η πρώτη online συνάντηση των μελών του Blues.Gr

Έγινε χθες, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, η πρώτη συνάντηση των μελών του Blues.Gr. Νομίζω ότι πέρα από την καλή παρέα και τη συζήτηση που κάναμε η συνάντηση είχε επιτυχία, μια και τιμήθηκε από αρκετά μέλη του site μας με την παρουσία, τη συμμετοχή και τις απόψεις τους.

Στο post αυτό ήθελα να σημειώσω μερικές από τις σκέψεις που έπεσαν στο τραπέζι για να μπορέσουμε να τις συζητήσουμε και με τα μέλη που δεν ήταν παρόντα και να τις έχουμε και σαν μια βάση σε επόμενη συνάντηση. Η σειρά με την οποία τα αναφέρω δεν είναι ούτε ιεραρχική ούτε χρόνολογική και έχει να κάνει αποκλειστικά με τον ιρμό της σκέψης μου καθώς γράφω.

Chat Music
Κάποιος πρότεινε ότι θα ήταν καλή ιδέα να μπορούσαμε την ώρα που κάνουμε chat να βάζουμε και να ακούμε μουσική καθώς μιλάμε. Να κάνουμε δηλαδή πρόγραμμά όσοι συμμετέχουμε στο chat σε συνεννόηση μεταξύ μας και να μπορούμε να φτιάξουμε ατμόσφαιρα και να μιλήσουμε και για αυτά που ακούμε. Εννοείται πως είναι καλή ιδέα. Το chat που έχουμε στο site δεν υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα αλλά υπάρχουν υπηρεσίες που το παρέχουν. Μια από αυτές την έχουμε αναφέρει και πιο παλιά και είναι το PalTalk. Στο paltalk αυτό που με σταμάτησε προσωπικά από το να το ψάξω ήταν ότι είχε πάρει ένα δρόμο προς το ερωτικό chatting παρά το μουσικό και το γενικότερο προφίλ του δε με τράβαγε σαν ιδέα. Θα το ψάξω όμως μια και βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον και θα επανέλθω.

Online Live Jamming
Το επόμενο που αναφέρθηκε μεταξύ αστείου και σοβαρού ήταν αν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε jam μέσω Internet. Κι αυτό είναι κάτι που με είχε απασχολήσει παλιότερα και το έχω ήδη συζητήσει με ένα από τα μέλη του site που έχει περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενο αυτό. Όντως γίνεται να κάνουμε jam online. Για όποιον ενδιαφέρεται να το ψάξει μπορεί να ξεκινήσει από το ejamming.com. Δεν έχω έτοιμη λύση αλλά θα το δω κι εγώ και θα επανέλθω με συγκεκριμένες απόψεις για το πως και τι μπορούμε να δοκιμάσουμε.

Podcasting & Radio
Μια άλλη ιδέα που κουβεντιάσαμε ήταν να στήσουμε ένα online blues radio. Κι αυτή δεν είναι κακή ιδέα αν και προσωπικά θα έκλινα περισσότερο προς την ιδέα του podcasting καθώς απαιτεί λιγότερο περιεχόμενο και είναι γενικά πιο ευέλικτο από το ραδιόφωνο. Πιθανά η καλύτερη ιδέα από όλες είναι μια μείξη των δύο με την σταθερή υποστήριξη podcasts και την περιοδική ζωντανή "εκπομπή" σε ένα internet blues radio. Τεχνικά ήδη ετοιμάζεται η υποστήριξη podcasting στο Blues.Gr και θα είναι διαθέσιμη πιστεύω στους επόμενους μήνες. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και άλλα podcasting ή internet radio services.

Άλλα θέματα
Αναφέρθηκε επίσης η επιθυμία όλων να βοηθήσουμε στην καθιέρωση μιας ετήσιας ζωντανής διοργάνωσης. Ενός Ελληνικού Blues Festival. Η ιδέα να γίνεται κάτι τέτοιο στο πλαίσιο ενός διημέρου στην επαρχία επίσης βρήκε υποστηρικτές.

Μια άλλη σκέψη που κουβεντιάστηκε αφορούσε την πιθανότητα δημιουργίας ενός μη κερδοσκοπικού φορέα που να στηρίζει την Blues Σκηνή στην Ελλάδα. Σε άλλες χώρες είναι πολύ διαδεδομένα τέτοιου είδους σωματεία και πιθανά εάν ζυμωθεί αρκετά να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο φορέα και στην Ελλάδα.

Όλοι τέλος συμφωνήσαμε ότι θα είναι καλή ιδέα να κάνουμε τέτοιες online συναντήσεις στο μέλλον και ότι η νύχτα της πρώτης Κυριακή κάθε μήνα είναι μια καλή επιλογή χρόνου και περιοδικότητας για τις συναντήσεις αυτές.

Θα χαρούμε να διαβάσουμε τις απόψεις και τα σχόλια κι άλλων μελών σε αυτό το thread καθώς και συμπληρώσεις αν έχω παραλείψει κάτι στην αναφορά μου για τα τεκταινόμενα στην 1η μας συνάντηση.

Γ.Ρ.

Views: 111

Reply to This

social media

Members

© 2024   Created by Michael Limnios Blues Network.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service