Nick Gravenites Live 16 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο

Χτες το βράδυ έλαβε χώρα στο Κύτταρο μια φοβερή συναυλία του Nick Gravenites η οποία θεωρώ πως δεν πρέπει να περάσει δίχως αναφορά. Περιστοιχισμένος από τους ίδιους μουσικούς με την εμφάνιση του τον περασμένο Φλεβάρη (Νίκος Ντουνούσης των Nick & the Backbone) o Nick “The Greek” έκανε μια κορυφαία εμφάνιση (πιστεύω πως κάθε φορά καταφέρνει να ξεπερνά τον εαυτό του ο άνθρωπος αυτός). Δεν θέλω να γράψω για την τεχνική αρτιότητα των μουσικών, τον μουσικό εξοπλισμό τους, την ποιότητα ήχου, κλπ. ΟΚ, ήταν σε υψηλό επίπεδο (αν μου αρμόζει να είμαι εγώ ο κριτής αυτών). Αυτό που μετρά είναι η καταγραφή του γεγονότος και για αυτό γράφω αυτές τις ταπεινές αράδες. Δεν μπορώ να φέρω αντικειμενική άποψη για το όλο γεγονός ούτε και είναι κάτι που επιθυμώ, καθώς ως fan όλα περνούν από το πρίσμα του blues enthusiast ο οποίος όταν ακούει και βλέπει τον άνθρωπο αυτό, συνειρμικά φέρει στο μυαλό του όλους αυτούς που ο Νικ γνωρίζε, έπαιξε μαζί και βρέθηκε στον ίδιο χώρο, όχι ως απλός παραβρισκόμενος αλλά ως μέλος ενός πάνθεου που περιλαμβάνει τους Muddy Waters, Mike Bloomfield, John Cipollina, Janis Joplin, Paul Butterfield, Elvin Bishop, Buddy Miles για να αναφέρουμε μερικά γνωστά ονόματα. Ένας άνθρωπος που αισίως έκλεισε τα 70 του χρόνια και όμως είχε την ενέργεια να παίζει από τις 11 το βράδυ ως τις 3 περίπου το πρωί με ένα μικρό διάλειμμα. Μια φωνή που αρνείται καταλαγιάσει και ακούγεται τόσο φρέσκια όσο όταν τραγουδούσε το Moon Tune. Πάνω στην σκηνή, στο Κύτταρο, με ένα μικρό αλλά ιδιαιτέρως θερμό κοινό ο Γραβενίτης τραγούδησε τα Blues με τον τσαμπουκά του ανθρώπου που τα έχει δει όλα και έμεινε ο «τελευταίος να παίξει το παιχνίδι».

Views: 247

Comment

You need to be a member of Blues.Gr to add comments!

Join Blues.Gr

Comment by Μαρία on December 28, 2008 at 4:19pm
δεν το πιστευω οτι δεν εμαθα τιποτα.
δεν το πιστευω
Comment by Blues Scholar on December 27, 2008 at 10:19pm
Συμφωνώ πως η συναυλία θα μπορούσε να ξεκινήσει λίγο νωρίτερα. Άλλωστε έχω την αίσθηση πως κυρίως λόγω των πρόσφατων γεγονότων η προσέλευση ήταν μικρή. Κατα συνέπεια πιθανόν να περίμεναν περισσότερο κόσμο ο οποίος δεν μαζεύτηκε (εξουκαι η ώρα εκκίνησης της συναυλίας). Συμφωνώ πάντως μαζί σου. Η επόμενη μέρα στη δουλειά ήταν πολύ δύσκολη. Άξιζε το ξενύχτι όμως!
Comment by Mule on December 23, 2008 at 11:50am
Mπράβο για την αναφορά.
Είμαστε τυχεροί που μπορούμε ακόμα να βλέπουμε κάθε χρόνο αυτόν τον μουσικό που κουβαλάει όλη την παράδοση τoυ παντρέματος των blues με την μουσική της Δυτικής ακτής της Αμερικής στο τέλος της δεκαετίας του '60. Πόσοι από εκείνη την γενιά ζουν ακόμα και πόσοι συνεχίζουν να παίζουν ζωντανά; Aπό όσους αναφέρονται πιό πάνω μόνο ο Bishop (που έβγαλε και πρόσφατα δίσκο).
Και εγώ εντυπωσιάστηκα από την πολύ καλή κατάσταση της φωνής του παρά τα 70 του χρόνια και φυσικά το γεγονός πως έπαιξε τόσες ώρες. Το μόνο παράπονο εδώ είναι πως η συναυλία θα μπορούσε να άρχιζε κατά τις 10 αντί για τις 11:15, γιατί τελικά αναγκάστηκα να φύγω στις 1:20 αφού την επομένη είχα να σηκωθώ 6:30 να πάω να δουλέψω (και φαντάζομαι πως δεν είμαι ο μόνος...)

social media

Members

© 2024   Created by Michael Limnios Blues Network.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service