p style="text-align: left;">

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 91.5 FM ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ
στο
“5th TRIPolis Rock Festival”
Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και το Κέντρο Καλλιτεχνικής Πράξης σας προσκαλούν στο 5ο TRIPolis Rock Festival της πόλης το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου, στο θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.
Φέτος το φεστιβάλ μας γίνεται διεθνές, αφού θα εμφανιστούν συγκροτήματα από τη Γερμανία και την Ιταλία, τα οποία μάλιστα επισκέπτονται την χώρα μας για πρώτη φορά.
Το πρόγραμμα του διήμερου φεστιβάλ έχει ως εξής:
Το Σάββατο θα εμφανιστούν οι Vibravoid από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, οι Αθηναίοι / Θεσσαλονικείς Drug Free Youth, οι επίσης Αθηναίοι Snails και οι «δικοί μας» Άνθη Αντεκδίκησης .
Την Κυριακή θα εμφανιστούν οι Atomic Workers με μέλη από την Ιταλία την Ολλανδία και την Αγγλία, οι Warehouse από την Πάτρα, και οι «δικοί μας» Flames Of Love και Sleepwalkers.
Γερές δόσεις ψυχεδελικού space Rock σε συνδυασμό με sixties garage ρυθμούς χωρίς να λείψουν βέβαια και οι πιο indie αλλά και classic αποχρώσεις του ροκ.
Ώρα Έναρξης 19:30
Είσοδος … Ελεύθερη !
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 2710 242400


Σύντομο Βιογραφικά

VIBRAVOID

Οι Vibravoid σχημάτισαν το συγκρότημα για να δηλώσουν ότι η ψυχεδελική ροκ δεν έπρεπε να πεθάνει κι ότι όσα ακολούθησαν ήταν καθαρή επίθεση στα νεύρα και τις αισθήσεις του κόσμου!
Οι Vibravoid δεν είναι χίπηδες που παίζουν ατέλειωτα σόλο στην κιθάρα, καμία σχέση! Το συγκρότημα αποτελεί συνέχεια της αναρχικής πλευράς της Flower Power... κι έχει, για την ακρίβεια, περισσότερη ένταση, παρά λουλούδια. Επηρεάστηκαν από συγκροτήματα όπως οι Seeds, οι Electric Prunes, οι Stooges, οι MC5 και οι 13th Floor Elevators που τους οδήγησαν να καλλιεργήσουν την πρώιμη πανκ να της δώσουν ακόμα περισσότερο ανατρεπτικό ενθουσιασμό!
Όσον αφορά τις καταβολές τους, οι Vibravoid αποτελούν ζωτικό μέρος της μουσικής σκηνής του Ντίσελντορφ. Το Ντίσελντορφ είναι νούμερο ένα στην παραγωγή και την εξαγωγή μουσικής με συγκροτήματα όπως οι DAF, οι Tote Hosen, οι Doro, οι Frank Popp Ensemble, οι Neu!, οι Male και οι Kraftwerk. Οι Vibravoid είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν αυτή την παράδοση και να παράγουν τον πιο ψυχεδελικό ήχο που ακούστηκε ποτέ! Οι Vibravoid διαφέρουν από τα άλλα συγκροτήματα που έχετε δει ως τώρα. Οι Vibravoid επιστρέφουν το rock n’ roll εκεί που ανήκει, στις ρίζες του, στις απαρχές της ψυχεδέλειας.
Από τη χρονιά του 2000 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει σχεδόν μία ντουζίνα δίσκους και CD. Αναμφίβολα αποτελούν το καμάρι της Nasoni Records για την οποία ηχογραφούν τα τελευταία 8 χρόνια. Τελευταία τους κυκλοφορία είναι το DVD “Maximum Void Vibration”, ένα χορταστικό 4 ½ ωρών μουσικό ψυχεδελικό ταξίδι το οποίο καλύπτει την πρώτη περίοδο της μπάντας, από το 1993 έως το 2002. Επίσης, έτοιμο είναι το επόμενό τους άλμπουμ “The Politics of Ecstasy”, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2008.
Το συγκρότημα είναι διάσημο για τον εκκωφαντικό ψυχεδελικό ήχο που δημιουργεί και το πολύχρωμο lightshow που σίγουρα θα διεγείρει κάθε κύτταρο στον εγκέφαλό σας! Οπότε... turn on, tune in and drop out!
ATOMIC WORKERS

Οι Atomic Workers αποτελούνται από μέλη της ιταλικής ψυχεδελικής ροκ μπάντας That’s All Folks και τους Gary Ramon και Laurence O’Toole από τους Sun Dial.
Σχηματίστηκαν το 2003 από τον Michele Rossiello όταν έφυγε από το Μπάρι της Ιταλίας για το Λονδίνο. Εκεί έγραψε αρκετό υλικό για να βγάλει άλμπουμ και μαζί με μερικούς φίλους ηχογράφησε τα τραγούδια που αποτέλεσαν τον πρώτο δίσκο της μπάντας, το “Embryonic Suicide”. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Acme Records και τη Nasoni Records το 2006. Έγινε δεκτός με καλές κριτικές σε Ευρώπη και Αμερική και το συγκρότημα προσκλήθηκε σε επιλεγμένες συναυλίες στην Ευρώπη. Στα τέλη του 2006 και τις αρχές του 2007, οι Atomic Workers ηχογράφησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, το “Wall of Water Behind Me” που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2007 από τη Nasoni Records.
Τα μέλη των Atomic Workers μένουν σε διαφορετικές χώρες (Ιταλία, Ολλανδία, Αγγλία), αλλά ενώνονται από τη μεταξύ τους φιλία και την αγάπη τους για τη μουσική. Έχουν δημιουργήσει έναν χαρακτηριστικό ήχο με επιρροές από τη ροκ, την ψυχεδέλεια και την πρώιμη πανκ. Η σύνθεση και η εκτέλεση της μουσικής του συγκροτήματος, τόσο ζωντανά όσο και στο στούντιο, βασίζεται σε ορισμένα βασικά μέλη και σε συνεργασίες με guest μουσικούς.
Η πιο πρόσφατη σύνθεση των Atomic Workers είναι η εξής: Michele Rossiello μπάσο/φωνή, Angelo Pantaleo ντραμς/φωνή, Daniel Sindaco κιθάρα, Laurence O’Toole φωνή/κιθάρα, Fabio Mongelli ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα/φαρφίσα/φωνή.

Drug Free Youth και Snails
Πολυπληθείς στο σύνολό τους μπάντες μιας και απαρτίζονται από 12 συνολικά νεαρά άτομα (6 και 6) προερχόμενα τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη, τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν μεγαλώσει στην Δεκαετία του ’60. Η μεγάλη τους αγάπη για την μουσική αυτής της δεκαετίας τους οδήγησε στο να δημιουργήσουν τις δικές τους μπάντες χρησιμοποιώντας vox ενισχυτές, farfisa όργανο, theremin εφέ και φυσαρμόνικα μεταξύ των άλλων κλασσικών οργάνων (κιθάρα, μπάσο, ντραμς). Οι Drug Free Youth μάλιστα έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν ήδη τον πρώτο τους μεγάλης διάρκειας δίσκο. Και τα δύο σχήματα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν πολύ προσωπικό ήχο φιλτράροντας την «γκαραζοψυχεδελική» σκηνή του ’60 και την αναβίωσής της την δεκαετία του ’80.

Warehouse

Οι Warehouse είναι μια άκρως ελπιδοφόρα μπάντα με έδρα την Πάτρα και μέλη από την Τρίπολη, Καλαμάτα, Βαρκελώνη και φυσικά την Πάτρα.. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από την παρουσία έντονων indie και alternative ήχων. Μέσα στο καλοκαίρι μάλιστα κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “The Warehouse Tapes”, τον οποίο μάλιστα, ακολουθώντας πιστά τους «νόμους» της ανεξάρτητης παραγωγής , σκοπεύουν να διανείμουν μόνοι τους.

Flames of Love, Sleepwalkers και «Άνθη Αντεκδίκησης»

Από την τοπική μουσική σκηνή της Τρίπολης, συμμετέχουν οι Flames of Love, ένα δυναμικό power trio με southern rock καταβολές και ανατριχιαστικά slide guitar solos. Οι Sleepwalkers από την άλλη πλευρά, παρά το νεαρό της ηλικία τους, πειραματίζονται με τους ευέλικτους indie rock ήχους, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο τις μελωδίες της κιθάρας, των πλήκτρων και του τσέλου με τη δυναμική τους rhythm section. Τέλος, τα «Άνθη Αντεκδίκησης» οι οποίοι προέρχονται από την τοπική μαθητική μουσική σκηνή, πειραματίζονται με σκοτεινούς post-punk ήχους, ενώ στο playlist τους περιλαμβάνουν μαζί με τα δικά τους κομμάτια, διασκευές του συγκεκριμένου ύφους, τόσο με ελληνικό όσο και με αγγλικό στίχο.

Band-Links:
www.myspace.com/vibravoid
www.myspace.com/atomicworkers
www.myspace.com/thesnailsathens
www.myspace.com/warehousetapes
www.myspace.com/flamesofloveband


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Views: 419

Comment

You need to be a member of Blues.Gr to add comments!

Join Blues.Gr

social media

Members

© 2024   Created by Michael Limnios Blues Network.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service