Όσοι βρεθήκατε στις δύο συναυλίες του Johnnie Winter στην Ελλάδα, θα θυμάστε σίγουρα το δεύτερο κιθαρίστα. Εμένα προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και το παίξιμο του και ο ήχος του. Αφού του έδωσα τα συγχαρητήρια μου μετά την συναυλία, του υποσχέθηκα ότι θα τα ξαναπούμε. Έτσι και έγινε. Σύντομα θα έχουμε συνέντευξη του.

Κυρίες και κύριοι ο Paul Nelson. To παίξιμο του Nelson έχει επιρροές από Jeff Beck, Jimmy Hendrix, Larry Carlton και Billy Gibbons. Κάτι σημαντικό που πρέπει να επισημάνω είναι oτι ήταν από τους πρώτους μαθητές του Steve Vai. Έχει συμμετάσχει σαν guest κιθαρίστας σε πάρα πολλές δισκογραφικές δουλειές, και επίσης είναι και μουσικός παραγωγός. Ο Paul επίσης συνεργάζεται και διαφημίζει πολλές εταιρίες που ασχολούνται με μουσικά όργανα όπως: Randall amps- Dean Markley strings-ESP guitars- Fender- Taylor guitars.

Πρόσφατα έγραψε και έπαιξε σε κομμάτια του δίσκου του Winter‘ Iam a Bluesmen’ o οποίος βραβεύτηκε με το τελευταίο Grammy. To πρώτο συγκρότημα του ήταν οι Liege Lord. Στο τελευταίο του δίσκο LOOK μπορεί κανείς να διακρίνει την μεγάλη κλάση αυτού του κιθαρίστα ,ανάμεσα στα διαφορετικού τύπου κομμάτια, τα οποία ξεχειλίζουν από συναίσθημα και ενέργεια. Με σιγουριά πάντως μπορώ να σας πω ότι ο δίσκος αυτός αξίζει να βρίσκετε στη δισκοθήκη κάθε κιθαρίστα και όχι μόνο.

Βασίλης Μάρκος


Views: 183

Comment

You need to be a member of Blues.Gr to add comments!

Join Blues.Gr

social media

Members

© 2024   Created by Michael Limnios Blues Network.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service