Μια ιδιαίτερη μείξη καταγωγής από τη Λουιζιάνα και το Τέξας χαρακτηρίζει την πολύχρονη καλλιτεχνική παρουσία του Phillip Walker στον χώρο του μπλουζ.

Ο Phillip έμαθε την τέχνη του μικρός, στα χωράφια, με μια ιδιοκατασκευασμένη (από κουτί πούρων και σύρμα) κιθάρα, και το ταλέντο του τον οδήγησε πολύ σύντομα στο επάγγελμα του μουσικού.

Στα 16 του ήταν ήδη στον δρόμο, παίζοντας με τον Clifton Chenier και, παράλληλα, με αστέρια του ροκ εν ρολ όπως η Etta James, ο Little Richard, ο Fats Domino κ.ά. Αυτά γύρω στα μέσα των fifties οπότε ο Phillip Walker αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Καλιφόρνια και να γίνει μέλος της West Coast μουσικής σκηνής.

Υπήρξε από τους πιο δραστήριους μπλούζμεν της δεκαετίας του ’60 παρόλο που το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ, “The Bottom of the Top”, το έκανε το 1973 για την εταιρία του (γνωστού) Playboy του (επίσης γνωστού) Hugh Hefner.

Φοβερός δεξιοτέχνης κιθαρίστας και μετρ σε όλα τα στυλ, ο Walker έφτιαξε μια εκπληκτική καριέρα που – με πρωτοφανή και μοναδική δύναμη – κρατάει μέχρι σήμερα.


πηγη Αθηνοραμα


*****************************************

Views: 175

Comment

You need to be a member of Blues.Gr to add comments!

Join Blues.Gr

social media

Members

© 2024   Created by Michael Limnios Blues Network.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service